Jousting Field 16

Bloedig ridder toernooi ter ere van Koning Arthur

Ridders te Paard

Bloedig ridder toernooi ter ere van Koning Arthur

Bloedig ridder toernooi ter ere van Koning Arthur

Een spectaculair toernooi waarbij vier ridders te paard, met ieder hun eigen schildknaap, de strijd aangaan. Met verschillende, levensechte wapens gaan de ridders onder andere appelklieven, speerwerpen en ringsteken. De winnaar van de proeven zal een van zijn tegenstanders uitdagen voor een spannend steekspel met lansen. Hierbij vliegen de spaanders letterlijk in het rond!

"Ridders te Paard" is alom bekend als een van de beste steekspel toernooi groepen binnen Europa. Dus vergeet die knappe amateur pogingen en wees er van getuige hoe professionals elkaar op volle snelheid raken met een gigantische lans. Geen trucs, ze houden zich niet in; enkel ridder eer en bruut geweld.

Videoclip

20120804 Kasteel Hoensbroek PBK7955

 

 


Bezems hoog! Allereerste Zwerkbal Cup in Nederland

Wizard Wear

Bezems hoog! Allereerste Zwerkbal Cup in Nederland

Bezems hoog! Allereerste Zwerkbal Cup in Nederland

LET OP: Inschrijvingen zijn gesloten. TEAMS wordt binnenkort bekend gemaakt

De sport voor Harry potter en fantasy fans: Dreuzel Zwerkbal! Een combi van rugby, trefbal en tikkertje. Al lang een populaire sport onder studenten in Australie, Engeland en de VS, nu naar Elfia gehaald door Wizard Wear. En jij kan deelnemen! Schrijf jezelf hier in, of een heel team als je die hebt en wordt een chaser, beater, keeper of seeker.

Tijdens dit toernooi houden wij ons aan de regels van de IQA (International Quidditch Association). Een samenvatting en vertaling van deze regels vind je hier.

Een zwerkbal team bestaat uit zeven spelers, waarvan minimaal twee vrouwelijke spelers en twee mannelijke spelers, die het hele spel met een bezem tussen hun benen rondlopen. Het lijkt chaotisch, maar zodra je het door hebt is het een geweldige sport om te bekijken en te spelen.

Het team bevat drie Jagers, zij kunnen 10 punten scoren door een volleybal (Slurk of Quaffle genaamd) door een van de drie hoepels van de tegenstanders te gooien. Onderling mogen de jagers de bal overgooien, er mee rennen of de bal schoppen. Elk team heeft een Wachter die de drie hoepels van zijn eigen team verdedigt.
Twee Drijvers spelen trefbal en proberen de tegenstanders uit het veld te slaan door de bal (Beuker of Bludger) tegen een van de tegenstanders te gooien. Wanneer je geraakt wordt door een beuker dan mag je pas verder wanneer je terug gerend bent naar een van je eigen hoepels en die hebt aangeraakt.
Dan heeft elk team ook nog een Zoeker die achter de gouden snaai aan gaat. In de dreuzel versie van het spel is de snaai een bal die is bevestigd aan de riem van de “snitch runner”, een neutrale speler gekleed in geel/goud die ten kosten van alles zorgt dat hij niet gevangen wordt. Een wedstrijd is afgelopen wanneer de gouden snaai gevangen wordt, het vangen van de snaai levert ook nog eens 30 punten op.

De Zwerkbal Cup zal gespeeld worden op 19, 20, 21 April tijdens het Elfia event bij kasteel de Haar (NL).

Impressive Docu on Quidditch in NY

Wizard Wear Facebook

Wizard Wear Website

Helderziendheid, trucs en middeleeuwse muziek

Ars Floreo

Helderziendheid, trucs en middeleeuwse muziek

Helderziendheid, trucs en middeleeuwse muziek

Ons publiek kan zich verheugen op een spannende tijdreis. Met veel aandacht voor het kleinere volkje onder ons.
We presenteren kinderliedjes om mee te zingen. De jonge helden worden tot ridder geslagen en de prinsesjes ingewijd tot klassieke danseressen.

Verhalen over instrumenten en de gewoonten van oude tijden zijn een onderdeel van de show. Mysteries van middeleeuwse helderziendheid worden onthuld; magische trucs zijn het absolute hoogtepunt.

Ars Floreo zal voorafgaand aan elk steekspel toernooi optreden. 

De Hospitaalridders vs Asjaad Al-Andalus

Hospitaalridders

De Hospitaalridders vs Asjaad Al-Andalus

De Hospitaalridders vs Asjaad Al-Andalus

Dit jaar marcheren “De Hospitaalridders” richting het zuiden om het op te nemen tegen de saracenen van “Asjaad Al-Andalus”  De heren van Al-Andalus (Moors spanje) sturen gezanten om te onderhandelen in het conflict dat gaande is in europa’s zuidelijke landen. Zullen de onderhandelingen eindigen in een vredes verdag of een bloedbad?

Facebook

Website